TR EN

BİZİ TAKİP EDİN :

2018 Uluslararası Dergicilik Ödülleri Sahiplerini Buldu

Türkiye Dergiler Birliği (TÜRDEB) ve Dünya Dergiler Birliği (World Periodical Union -WPU) tarafından düzenlenen  “9. Uluslararası Dergi Fuarı” kapsamında “2018 Uluslararası Dergicilik Ödülleri” verildi.
 
08-13 Mayıs 2018 tarihleri arasında İstanbul Sirkeci Gar’ında gerçekleştirilen ‘9. Uluslararası Dergi Fuarı’nda ‘2018 Uluslararası Dergicilik Ödülleri’ sahiplerini buldu.
 
Dünyanın ilk ve tek dergi fuarı olma özelliğini taşıyan ‘9. Uluslararası Dergi Fuarı’ kapsamında düzenlenen ‘2018 Uluslararası Dergicilik Ödülleri’ törenine; Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Tayfur Esen, Türkiye Dergiler Birliği Başkanı Asım Gültekin, Dünya Dergiler Birliği Başkanı Dr. Abed Khouja, Dünya Türkçe Dergiler Birliği Başkanı Mehmet Arif ve birçok yayınevi temsilcisi katıldı.
 
Törenin açılış konuşmasını yapan Türkiye Dergiler Birliği Başkanı Asım Gültekin fuarın imece usulü gerçekleştirildiğine dikkat çekerek “Bu fuarı yaparken ağırlı olarak genç dergici arkadaşlarımıza yardımcı oluyoruz. Onlar da bizlere yardım ediyorlar. Burada yeni, güzel dostluklar kuruluyor. Gençler dergici ağabeyleriyle bir araya gelebiliyor” dedi.


 
Dünya Dergiler Birliği Başkanı Dr. Abed Khouja da fuarın İstanbul ile Filistin arasında bir köprü görevi sürdürdüğünü söyleyerek, fuarı düzenleyen herkese teşekkür etti.
 
Dünya Türkçe Dergiler Birliği Başkanı Mehmet Arif ise Köprü Dergisi ile 4 yıldır fuara katıldıklarını belirterek, “Bu fuarda maksadımız her derginin, her anlayışın burada sesinin duyulmasıydı. Farklı ülkelerin birbiriyle kaynaşmasıydı. Bunu başardığımız için organizasyondaki herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
 
Ödül törenine konuk olan Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Tayfur Esen de, şunları söyledi: “Her dergi bir milletin kılcal damarlarını oluşturur. Eğer kılcal damarlar sağlam, sağlık ve sıhhat içerisinde ise ana damarlar beslenir ve vücut oradan çok iyi bir gövde gösterisinde bulunabilir. Bu organizasyon bunu sağlayabilecek bir adım.”
 
Toplam 18 kategoride ödül verilen törende, ödül alan dergiler şöyle;
1-"Editör Ödülü" Karabatak Dergisi,
2-"Kapak Ödülü"ne Temmuz Dergisi
3-"Musahhih Ödülü"ne Divanyolu Dergisi,
4- "Sinema Dergisi Ödülü"ne İran'da yayımlanan 24 Magazin adlı dergi,
5-"Çocuk Dergisi Ödülü"ne ÇETO,
6-"Aile Dergisi Ödülü"ne Nisanur Dergisi
7- Fuarın bu yılki onur konuğu dergisi ödülü "İtibar"
8- "Tasarımcı Ödülü"nü Ahmet Demir,
9- "Akademik Dergi Ödülü"nü Univers Magazine Arnavutluk,
10- "Kitap Dergisi Ödülü"nü Okur Kitap Dergisi,
11- "Röportaj Ödülü"nü Vuslat Dergisi,
12- "Okul Dergisi Ödülü"nü Ömer Çam Anadolu Lisesi,
13- "Dosya Dergiciliği Ödülü"nü Zeytinburnu Belediyesi Z Dergisi,
14- "Gençlik Dergisi Ödülü"nü Serçe Dergisi,
15- "Edebiyat Dergisi Ödülü"nü Barbar Dergisi,
16- "Fanzin Ödülü"nü ise Hark Dergisi
17- "Dünya Türkçe Dergiler Birliği Özel Ödülü", Bulgaristan'da Türkçe olarak çıkan Alev Dergisi
18- "Fanzin Teşvik Ödülleri" ise Gökkuşağı, Uzay dergileri ile fuar boyunca çıkardığı Fanzin adına Ubeydullah Erdoğan'a, Çavuşbaşı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine ve Sancaktepe Abdurrahmangazi İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin çıkardığı "Murafa" dergisine verildi.
 

16.05.2018

DUYURULAR

next prev Tümü